2018-2019 Akademik Yılı İçin Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başlamıştır.

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim üyelerinin;

https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapması için son tarih: 30 Mart 2018'dir.

Öğretim Üyelerimizin https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapması, sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının imzalanarak Üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Proje başvuruları Mevlana Koordinatörlüğü tarafından Rektörlük aracılığıyla üst yazı ekinde YÖK Başkanlığına gönderilecektir. Başvuru formlarını Mevlana Koordinatörlüğüne teslimi için son tarih 04 Nisan 2018’dir.

Proje yapılabilecek alan bilgileri için lütfen tıklayınız...

ÖNEMLİ: Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.
- YÖKSİS/Genel İşlemler/Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı butonundan Proje Önerisi için girişler yapılabilecektir.
- Proje Ortağı olabilecek Üniversiteler YÖKSİS’te başvuru esnasında görülebilecektir.
- Proje ortağı olacak üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olması gerekmektedir. Mevlana Değişim Programı kapsamında bir üniversite ile anlaşma yapabilmek için öncelikli olarak Yök Başkanlığından ilgili üniversitenin tanınıp tanınmadığının Rektörlük üst yazısı ile YÖK Başkanlığına iletilmesi ve akabinde ilgili üniversitenin tanınırlığına dair yazının YÖK Başkanlığından gelmesi beklenir. Bu yazı geldikten sonra iki üniversite arasında Rektörlerin imzalayacağı anlaşma metinlerinin kurumumuza iletilmesi gerekecektir. Bahsi geçen süreç postada yaşanabilecek aksilikleri göze almaksızın en az 2 aydır. Bu sebeple yeni bir üniversite ile anlaşma imzalanması durumunda Proje önerisi başvurusu yetişmeyeceğinden proje önerileriniz için seçeceğiniz ortağı mevcut anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasından seçmenizi öneririz.
- Proje kapsamında gelen/giden öğrenci olması gerekmektedir ve öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem ortak üniversitede bulunmaları gerekecektir.

*** YÖK Başkanlığının ilgili duyurusuna ve irtibat kurabileceğimiz numaralara bu linkten ulaşabilirsiniz.

Projelerde yer alacak hareketlilik faaliyetleri için yapılacak ödemelerde “Mevlana Değişim Programı Kapsamında Yükseköğretim Kurumlarına Aktarılacak Tutarların Kullanımı, Muhasebeleştirilmesi, Yapılacak Ödemeler İle İlgili Diğer Hususlara İlişkin Esas Ve Usuller” esas alınacaktır.

İrtibat Kişisi: Bilal SAYAR - Ayşe ÇAM
Dahili: 6164 - 6165

Mevlana Esas ve Usuller için tıklayınız.